سوارکاری

اسب سواری برای دیسک کمر ( مزایا و نکات مهم )

زن جوان با تجهیزات مناسب روی اسب قهوه ای در حال حرکت نشسته است.

اسب‌ سواری، ورزشی آرام‌بخش و مفرح است که علاقه‌مندان زیادی هم دارد.اما آیا افرادی که از مشکل دیسک کمر رنج می‌برند نیز می‌توانند از این ورزش لذت ببرند؟آیا این ورزش آرام‌بخش می‌تواند بر دردهای آزاردهنده دیسک کمر تأثیرگذار باشد؟اینها سؤالاتی است که اغلب بیماران مبتلا به دیسک کمر و البته علاقه‌مند به ورزش اسب‌ سواری با آن مواجه هستند.در این مقاله از سری مقالات ناراتک نوین آرکا به بررسی تأثیر اسب‌سواری بر دیسک کمر پرداخته و به این پرسش‌ها پاسخ خواهیم داد.

 

آیا اسب‌ سواری برای دیسک کمر مناسب است؟

شاید باورش برایتان سخت باشد، اما اسب‌سواری در بسیاری از جهات می‌تواند برای افراد مبتلا به دیسک کمر مفید باشد. البته همان‌طور که می‌دانید انواع سوارکاری و سطوح مختلفی از این ورزش وجود دارد، اسب‌سواری که برای دیسک کمر مفید است از نوع اسب‌ سواری آرام یا پیاده‌روی با اسب است.

فردی که از درد دیسک کمر رنج می برد

راه رفتن با اسب سبب حرکت صحیح قسمت آسیب دیده کمر می شود.

 

بیماران مبتلا به دیسک کمر معمولاً به دلیل درد، از حرکت‌دادن قسمت آسیب‌دیده اجتناب می‌کنند. اما راه‌رفتن با اسب باعث می‌شود که کمر به‌صورت صحیح حرکت داده شود. زمانی که فرد بیمار روی اسب در حال حرکت نشسته است، بدنش ناخودآگاه تلاش می‌کند تا با حرکات اسب هماهنگ شود که همین موضوع سبب حرکت صحیح کمر می‌شود.

به‌گونه‌ای که اگر این حرکت صحیح کمر، به طور مداوم با اسب انجام شود باعث ورزیدگی ماهیچه‌های کوچک در ستون فقرات می‌شود. نکته مهم این است که هیچ فعالیت جایگزین دیگری برای انجام این حرکت مفید به جز راه‌رفتن با اسب وجود ندارد.

با دانستن این نکته، در بسیاری از کشورهای جهان، درمان به کمک اسب نوعی از توان‌بخشی پزشکی است. در ایران هم در سال‌های اخیر توجه ویژه‌ای به درمان دیسک کمر با کمک اسب شده است.

یک مرد و یک زن در حال لذت بردن ازپیاده روی با اسب در جنگل

اسب سواری مفید برای دیسک کمر،اسب سواری آرام یا پیاده روی با اسب است.

 

فواید اسب‌ سواری برای دیسک کمر

شاید برایتان سؤال باشد که اسب‌سواری چگونه می‌تواند به بهبود وضعیت دیسک کمر کمک کند؟ ابتدا به این نکته توجه داشته باشید که قبل از شروع هر نوع فعالیت ورزشی، به‌ویژه برای افرادی که مشکلات کمر دارند، مشاوره با پزشک یا فیزیوتراپیست بسیار مهم است. ما در مقاله‌ای با موضوع فواید اسب‌سواری تمام نکات و مزایای این ورزش هیجان‌انگیز برای بدن و روان را به‌صورت کامل توضیح داده‌ایم؛ اما در اینجا قصد داریم به مزایای سوارکاری با اسب برای دیسک کمر بپردازیم:

۱. تقویت عضلات کمر و شکم

اسب‌سواری نیاز به کنترل و تعادل دارد که می‌تواند به تقویت عضلات مرکزی بدن کمک کند. این عضلات قوی‌تر می‌توانند از کمر حمایت کنند و فشار روی دیسک‌ها را کاهش دهند.

۲. بهبود انعطاف‌پذیری

حرکات نرم و طبیعی اسب در حین سواری می‌تواند به بهبود انعطاف‌پذیری ستون فقرات و کاهش سفتی عضلات کمک کند.

۳. کاهش استرس

اسب‌سواری به‌عنوان یک فعالیت تفریحی می‌تواند استرس را کاهش دهد. استرس می‌تواند باعث تنش در عضلات شود و این تنش ممکن است درد کمر را تشدید کند.

۴. بهبود وضعیت بدن

اسب‌سواری به فرد یاد می‌دهد که چگونه درست بنشیند و وضعیت بدن خود را بهبود بخشد. وضعیت صحیح بدن می‌تواند فشار روی دیسک‌ها را کاهش دهد.

۵. تحریک گردش خون

فعالیت بدنی ناشی از اسب‌سواری می‌تواند به بهبود گردش خون در ناحیه کمر کمک کند که این امر می‌تواند به تسریع روند بهبودی کمک کند.

 

نکات مهم برای افراد مبتلا به دیسک کمر در هنگام سوارکاری

اسب‌ سواری با اینکه ورزشی لذت‌بخش است؛ اما برای افرادی که دچار دیسک کمر هستند می‌تواند با چالش‌هایی همراه باشد. حرکات تکراری و نامتعادل هنگام سوارکاری ممکن است به دیسک کمر فشار وارد کند و درد را تشدید کند. اما، با رعایت برخی نکات و احتیاط‌ها، افراد مبتلا به دیسک کمر هم می‌توانند از این ورزش لذت ببرند.

در اینجا به چند نکته و نوع اسب‌سواری که باید افراد مبتلا به دیسک کمر رعایت کنند، اشاره می‌کنیم:

گرم کردن بدن قبل از اسب سواری

گرم کردن قبل از اسب‌سواری، به‌ویژه برای افرادی که مشکل دیسک کمر دارند، از اهمیت بالایی برخوردار است. این مرحله می‌تواند به پیشگیری از آسیب‌های ناگهانی کمک کند و به شما اجازه دهد عضلات کمر، لگن و سایر نواحی مرتبط را آماده کنید. هدف اصلی گرم کردن، افزایش جریان خون به عضلات، بهبود انعطاف‌پذیری و کاهش تنش عضلانی است تا فشار کمتری به دیسک‌های بین مهره‌ای وارد شود.انجام حرکات گرم‌کننده برای عضلات کمر و پشت پیش از شروع سواری، می‌تواند به پیشگیری از آسیب‌های ناگهانی کمک کند.

 

تقویت عضلات مرکزی

اسب‌سواری به تقویت عضلات مرکزی بدن کمک می‌کند. تقویت این عضلات (شامل عضلات شکم و عضلات ستون فقرات) می‌تواند نقش مهمی در حمایت از مهره‌های کمری و کاهش فشار روی دیسک‌های بین مهره‌ای ایفا کند. اگرچه تقویت عضلات مرکزی برای سلامت دیسک کمر مفید است، باید با مشورت فیزیوتراپیست و به صورت تدریجی انجام شود تا از وارد شدن فشار بیش از حد به کمر جلوگیری شود.قبل از شروع یا ادامه اسب‌سواری، حتماً با پزشک و فیزیوتراپ خود مشورت کنید تا از مناسب‌بودن این ورزش برای شما اطمینان حاصل کنید و تمرینات مخصوصی برای تقویت عضلات کمر و بهبود انعطاف‌پذیری دریافت کنید.

 

نوع اسب و نحوه حرکت آن

نوع اسب‌سواری افراد مبتلا به دیسک کمر حتماً باید از نوع اسب‌سواری آرام با سرعت کم حرکات ملایم باشد تا فشار کمتری به کمر وارد شود.در اسب‌سواری، نحوه‌ی حرکت اسب بسیار مهم است. برخی از اسب‌ها حرکت‌های آرام و هموار دارند (مخصوصاً اسب‌های قدم‌آور یا گام‌زن) که فشار کمتری به ستون فقرات وارد می‌کنند. ممکن است اسب با حرکات نمایشی، تیز یا ناگهانی فشار بیشتری به ناحیه کمری وارد می‌شود که برای دیسک کمر مضر است.

 

نشستن روی اسب و تنظیم زین

نشستن درست و مناسب روی اسب اهمیت ویژه‌ای دارد. نشستن در زاویه‌ای که کمترین فشار را به مهره‌ها وارد کند و زین مناسب که به درستی روی پشت اسب قرار گرفته باشد، می‌تواند کمک شایانی به کاهش فشار وارده به ستون فقرات کند.ممکن است برخی از افراد تمایل داشته باشند اسب سواری بدون زین را امتحان کنند این برای کسانی که مشکل دیسک کمر دارند هرگز توصیه نمی شود درهرصورت، زین‌های طبی طراحی شده‌اند که توزیع فشار را بهبود دهند و در نتیجه استرس کمتری بر ستون فقرات وارد می‌کنند.

استفاده از تجهیزات مناسب

  • زینی را انتخاب کنید که از کمر شما به‌خوبی حمایت کند و فشار را به طور یکنواخت توزیع کند.
  • همیشه از کلاه ایمنی، چکمه‌های سوارکاری و سایر تجهیزات ایمنی مناسب استفاده کنید تا از آسیب‌های جدی جلوگیری کنید.
یک پسرجوان با تجهیزات مناسب روی اسب در حال حرکت نشسته است

افراد مبتلا به دیسک کمر،برای بهره مندی از فواید اسب سواری باید از تجهیزات مناسب استفاده کنند.

 

کنترل تنفس

اسب‌سواری فرصتی برای کنترل تنفس و کاهش استرس فراهم می‌کند. افرادی که به دیسک کمر مبتلا هستند معمولاً هنگام درد عضلات خود را ناخواسته منقبض می‌کنند که این امر باعث بدتر شدن شرایط می‌شود. در حین اسب‌سواری، تنفس عمیق و کنترل تنفس می‌تواند به آرام‌سازی عضلات کمک کند و فشار کمتری به کمر وارد شود.

 

پیشگیری از آسیب های ثانویه

یکی از نگرانی‌های مهم برای افراد مبتلا به دیسک کمر، جلوگیری از افتادن یا ضربه به کمر است. اگرچه این امر بدیهی به نظر می‌رسد، افراد باید اطمینان حاصل کنند که از خطرات اسب سواری در امان باشند و سطح مهارتشان برای سواری کافی باشد همچنین، از سطوح ناهموار یا اسب‌های چابک که ریسک سقوط یا حرکات ناگهانی را افزایش می‌دهند، دوری کنند.

ازطرفی،برخی تحقیقات نشان داده‌اند که لرزش‌های ناشی از حرکت اسب می‌تواند به طور مزمن باعث تشدید مشکلات ستون فقرات شود. استفاده از تجهیزات ضد لرزش و به کارگیری اسب‌هایی با حرکات نرم‌تر می‌تواند این اثرات منفی را کاهش دهد.

 

تمرینات تقویتی

  • قبل از شروع سوارکاری، بدن خود را به‌خوبی گرم کنید تا عضلات شما آماده شوند و انعطاف‌پذیری شما افزایش یابد.
  • در حین سوارکاری از حرکات شدید؛ مانند پرش با اسب یا سواری در سرعت‌های بالا یا خم‌شدن به جلو و عقب که ممکن است فشار بیشتری به کمر وارد کند، اجتناب کنید. همین‌طور اگر در حین سوارکاری احساس درد کردید، بلافاصله سوارکاری را متوقف کنید و استراحت کنید.
  • حتماً پس از سوارکاری حرکات کششی و تمرینات اصلاحی را انجام دهید.
  • برخی سبک های اسب سواری مانند سوارکاری به سبک غربی برای افرادی که دیسک کمر دارند مناسب تر است.
  • اسب‌سواری به طور طبیعی به تقویت تعادل و هماهنگی بدن کمک می‌کند. این مسئله برای افراد با مشکلات دیسک کمر اهمیت دارد، زیرا تقویت تعادل می‌تواند به جلوگیری از حرکات ناگهانی و نادرست که باعث تحریک دیسک می‌شوند، کمک کند.

 

نظارت مربی و مشورت با متخصصان اسب درمانی

یک مربی مجرب می‌تواند به شما تکنیک‌های صحیح سوارکاری را آموزش دهد و به شما کمک کند تا به طور ایمن از اسب‌سواری لذت ببرید. برای کسانی که به دیسک کمر مبتلا هستند و همچنان علاقه‌مند به اسب‌سواری هستند، هیپوتراپی (Hippotherapy) می‌تواند یک گزینه درمانی عالی باشد. این روش که توسط متخصصان فیزیوتراپی با استفاده از حرکت‌های کنترل‌شده اسب انجام می‌شود، به تسهیل در بهبود مشکلات حرکتی کمک کرده و می‌تواند فشار مناسب و کنترل‌شده‌ای بر بدن وارد کند.

 

سخن پایانی

اسب‌ سواری می‌تواند ورزشی مفید برای افرادی باشد که از دیسک کمر رنج می‌برند، اما با رعایت برخی نکات مهم که در این مقاله ذکر کردیم. امید است با رعایت این نکات از فواید اسب‌سواری برای بهبود وضعیت دیسک کمر خود بهره‌مند شوید. برای این منظور باشگاه سوارکاری هامون امکانات ویژه‌ای برای افراد مبتلا به دیسک کمر و علاقه‌مند به ورزش سوارکاری در مجموعهٔ خود فراهم کرده است تا هم از این ورزش لذت ببرید و هم به درمان خود کمک کنید.

 

سوالات متداول

  • چگونه برای اولین بار سوار اسب شویم؟ 

برای اولین سواری، باید با مربی حرفه‌ای همراه باشید. تکنیک صحیح برای سوار شدن این است که ابتدا با کمک استپ (پله مخصوص سوار شدن) یک پا را در رکاب قرار دهید، بدن را با کمک زین بالا بکشید و پای دیگر را نیز روی رکاب قرار دهید. همیشه از دست‌ها برای حفظ تعادل استفاده کنید و هنگام سوار شدن به آرامی و با اطمینان عمل کنید.

  • اسب‌سواری چقدر کالری می‌سوزاند؟

میزان کالری‌سوزی در اسب‌سواری بسته به شدت فعالیت متفاوت است. در یک جلسه سبک، حدود 200 تا 300 کالری در ساعت سوزانده می‌شود. در فعالیت‌های پرتحرک‌تر مانند پرش یا اسب‌دوانی، ممکن است این مقدار به 400 تا 600 کالری در ساعت برسد.

  • چه تجهیزاتی برای شروع اسب‌سواری نیاز است؟

استفاده از کلاه ایمنی برای محافظت از سر در صورت سقوط، چکمه‌های مخصوص با پاشنه‌کوتاه برای جلوگیری از لغزش پا در صورت رکاب، شلوار مخصوص که به‌راحتی حرکت کند و از پوست پا در برابر زین محافظت کند و استفاده از زین و رکاب مناسب برای راحتی و کنترل بهتر روی اسب

ناراتک نوین آرکا (مجموعه گردشگری، تفریحی‌ورزشی آرکا)

دیدگاهی در مورد “اسب سواری برای دیسک کمر ( مزایا و نکات مهم )

  1. کاشانی گفت:

    مطلب خوبی بود، اما درصورت داشتن دیسک کمر یک سوارکار چه جوری میتونه سبک های مختلف اسب سواری را آموزش ببینه

  2. نازنین گفت:

    بجز سوارکاری ورزشی هست که برای دیسک کمر مفید باشه؟

    1. پریماه محمدی گفت:

      بله، آب درمانی و جکوزی برای دیسک کمر بسیار مناسب هستند

دیدگاهتان را بنویسید